14 List

Makaron ze szpinakiem i indykiem

Kolejny pyszny przepis z makaronem w roli główniej. Sama serwuje to danie na pewno raz w tygodniu. Przepis jest naprawdę bardzo prosty, szybki i smaczny.

160 g makaronu pełnoziarnistego tagliatelle

300g filetu z indyka

300g szpinaku

2 ząbki czosnku

1 łyżka oliwy

6 pomidorów suszonych

2 łyżeczki curry

200 ml mleka kokosowego

sól, pieprz do smaku

Makaron ugotować al dente. Szpinak umyć i osuszyć. Suszone pomidory pokroić w plasterki. Indyka pokroić w kosteczkę, doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać mięso i podsmażyć. Dodać suszone pomidory i czosnek przeciśniety przez praskę. Doprawić przyprawą curry i dodać szpinak. Smażyć aż szpinak zwiędnie. Następnie dodać mleko kokosowe i dokładnie wszystko wymieszać. Na koniec dodać makaron, całość dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę podgotować tak aby sos zgęstniał i składniki się połączyły.

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ