08 List

Kasza gryczana z indykiem, papryką i cukinią

Bardzo smaczne danie jednogarnkowe

Filet z indyka około 300g

3 łyżki oliwy z oliwek

150g kaszy gryczanej

1 cebula

2 papryki czerwone

2 małe cukinie

2 ząbki czosnku

2 łyżki sosu sojowego

szczypiorek

sól, pieprz, oregano, papryka słodka w proszku, papryka ostra w proszku

Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, ocedzić i wymieszać z sosem sojowym. Indyka pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, oreganą oraz słodką i ostrą papryką w proszku, dodać 2 łyżki oliwy i całość wymieszać. Na dużej patelni na łyżce oliwy podsmażyć filet z indyka, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pokrojoną w kosteczkę cebulę, smażyć mieszając przez około 5 minut.  Następnie dodać pokrojoną w kostkę cukinię, paprykę i smażyć co chwilę mieszając przez ok. 7 minut aż warzywa zmiękną i lekko się zrumienią. Po tym czasie całość wymieszać z kaszą i smażyć jeszcze przez minutę. Gotowe danie posypać szczypiorkiem.

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ