01 Sier

Szybkie chili z indykiem

Szybkie danie jednogarnkowe

Mięso mielone z indyka

Ryż basmati

Cebula

Czosnek

Oliwa

Pomidory

Papryka

Bulion warzywny

Czerwona fasola

Kukurydza

Mozzarella

Przyprawy: suszone oregano, słodka papryka, ostra papryka, sól, pieprz

Awokado, pomidorki koktajlowe do podania

Przygotowanie:

Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, czosnek przeciesnąć przez praskę lub zetrzeć na tarce. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, przekroić na pół i usunąć pestki z sokiem z komór. Miąższ pokroić w kosteczkę. Na oliwie zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę i starty czosnek. Dodać mięso i dokładnie obsmażyć. Następnie dodać przyprawy, wymieszać, wsypać suchy ryż i znów wymieszać. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, fasolę, kukurydzę, pomidory oraz bulion. Wymieszać i zagotować. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem przez ok. 15-20 minut. Dodać starty ser, przykryć i chwilkę podgrzewać aż ser się roztopi. Awokado pokroić w kosteczkę i skropić sokiem z cytryny.  Pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki. Awokado i pomidory wyłożyć na potrawę.

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ