14 Sier

Pasty kanapkowe

Smaczny dodatek do pieczywa

Pasta z awokado

1 awokado

sok z 1/2 limonki

1 pomidor

3-4 rzodkiewki

25g cebuli

1 ząbek czosnku

1 łyżka oliwy

1 łyżka posiekanej świeżej kolendry

Przyprawy: sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Awokado obrać, pokroić w kosteczkę, skropić sokiem z limonki i włożyć do salaterki. Pomidora sparzyć, obrać, pokroić w kosteczkę i dodać do awokado. Rzodkiewki i cebulę pokroić, dodać do warzyw. Doprawić solą, pieprzem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, kolendrę, oliwę i wymieszać.

 

Pasta z czarnych oliwek

200g czarnych oliwek

25g orzechow włoskich

1 filet anchois

1 ząbek czosnku

1 łyżka oliwy

Przyprawy: 1 łyżeczka suszonego tymianku, sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Oliwki, oliwę, czosnek, orzechy, anchovies zmiksować za pomocą blendera na pastę. Jeśli jest potrzeba można dodać odrobinę wody. Doprawić tymiankiem, czarnym pieprzem i w razie konieczności solą.

 

 

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ