12 Wrze

Muffiny z borówkami

Słodka przekąska :)

200 g borówek

2 jajka

100 g masła

250 g mąki owsianej

125 ml mleka

2 łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

180g ksylitolu

Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Borówki umyć i osuszyć. Masło roztopić w garnuszku, ostudzić i roztrzepać trzepaczką z jajkami i mlekiem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, ksylitolem, dodać szczyptę soli i dokładnie wymieszać. Do suchych składników dodać mokre, wsypać borówki i delikatnie wymieszać łyżką. Porcje ciasta nałożyć do papilotek, można posypać jeszcze szczyptą ksylitolu i dodać borówki na wierzch. Piec przez około 30 minut.

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ