17 Lip

Naleśniki z musem owocowym

Naleśniki orkiszowe z twarożkiem i malinami

100 g mąki orkiszowej

1 jajo

1/2 szklanki mleka

1/2 szklanki wody gazowanej

szczypta soli

2 łyżeczki oliwy z oliwek

100 g malin

10 g ksylitolu

60 g naturalnego serka np. Bieluch

Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, mleko, wodę i sól. Zmiksować na gładkie ciasto. Patelnię posmarować oliwą. Naleśniki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z cienkim dnem np. naleśnikowej. Przewrócić na drugą stronę gdy spód naleśnika będzie już ładnie zrumieniony.

Maliny umyć, przesypać do garnka, dodać ksylitol. Chwilę podgrzewać.

Gotowe naleśniki posmarować serkim i musem malinowym.

 

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ