14 Sier

Brownie z cukinii

Pyszne, wilogtne i mocno czekoladowe ciasto z cukinii ;)

Składniki:

cukinia ok. 500 g,

2 banany,

masło orzechowe bez soli i cukru 130 g,

kakao naturalne 3 łyżki,

proszek do pieczenia 2 łyżeczki,

jaja 4 szt.,

syrop klonowy 4 łyżki,

sok jabłkowy 100 ml,

migdały mielone 200 g.

czekolada gorzka pół tabliczki.

Cukinie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Banany, masło orzechowe, kakao, proszek do pieczenia, jaja, sok jabłkowy, syrop klonowy zmiksować za pomocą blendera na gładką masę. Otrzymaną masę wymieszać dokładnie z cukinią, dodać mielone migdały, jeszcze raz dokładnie wymieszać i przelać do tortownicy o średnicy około 26cm. Piec w temp.180C około 60minut.

Czekoladę rozpuścić i nałożyć na wierzch ciasta. Ozdobić dowolnymi owocami.

 

 

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ